#hashtagek

#arahse
117 poszt
#airsoft
107 poszt
#szu_airsoft
100 poszt
#arahseairsoft
96 poszt
#csypanther
88 poszt
#BLSAirsoft
78 poszt
  Bejelentkezés

ASZ2023 Fogalomtár

 
Keresés a fogalomtárban
Fogalom Definíció
Lámpa

Szabad szemmel látható általában LED fénysugár. Nagyobb terület megvilágítására alkalmas. A fényerősség mértékegysége a Lumen.

Lángrejtő

A lövés leadása során csőtorkolatban fellépő láng elfojtása, elrejtése céljából felhelyezett tartozék a fegyver csövére rögzítve. Airsoft esetén ez csupán optikai elem.

LARP

Live Action Role Play - élő szerepjáték. Olyan játékstílus, amikor a játékos a játék során végig az általa választott, adott karakter (katona, lázadó) “bőrébe bújva” játszik. A játék célja elsődlegesen a szerepjáték és nem kifejezetten a “sok lövés”.

Lezárt objektum

Tiltott objektum: a játéktéren lehetnek olyan épített elemek, területek (romos épület, kút, napelempark), amik balesetveszélyesek, vagy sérülékenyek. Ezeket a szervező megjelölheti, védőtávolságot rendelhet mellé, megtilthatja használatukat, megközelítésüket, a rálövést, vagy bármi szükséges intézkedést meghozhat a biztonságos játék érdekében.

Lézer

Koncentrált fénysugár. Látásra káros hatású, ezért használata fő szabály szerint TILOS!

LightSim
Könnyített katonai szimuláció, bevezető, gyakorló szint a milsim játékokhoz.
Szinonímák - light milsim, könnyű milsim
Limit

BB, tár, létszám vagy fegyver korlátozás, olyan játéktechnikai szervezői döntés vagy játékelem, ami az egymás ellen játszó oldalak közti erőfölényt, különbséget hivatott kiegyenlíteni (vagy hangulatot teremt). Tár, vagy BB esetében a lövések számát, fegyver esetében a tüzelési módot, mozgékonyságot befolyásolhatja.

Lőtávolság

A fegyverből kilőtt BB által elérhető legnagyobb távolság. Ameddig a BB elrepül. Pl: 50m

Low-Cap

Alacsony kapacitású tár (kb. 40-80 db BB-t tud befogadni).