Válasszon nyelvet

#hashtagek

#airsoft
152 poszt
#arahse
124 poszt
#szu_airsoft
119 poszt
#BLSAirsoft
107 poszt
#blsjatekszervezes
105 poszt
#arahseairsoft
103 poszt
#csiktorfoto
98 poszt
  Bejelentkezés

ASZ2023 Fogalomtár

 
Keresés a fogalomtárban
Fogalom Definíció
Effektív lőtávolság

Hatásos lőtávolság, az a távolság, amelyen belül biztosan eltalálhatod a célt.

Egyeslövés

Semi, semi-auto, félautomata módban leadott lövés, amikor az elsütőbillentyű elhúzásakor és elengedésekor egyetlen lövedék hagyja el a csőtorkolatot. Kis lőtávokon, épületekben használt szabály, melynek célja a felesleges fájdalomokozás és esetleges sérülés elkerülése és a biztonság fokozása, valamint a játék beragadásának megakadályozása.

Előagy

A külső csövet körül ölelő alkatrész amelyet gyakran a játékos valamilyen módon fog. A modernizáció során felhasználták kiegészítők (lámpa, AN/Peq-15, első markolat) felszerelése céljából is. Kiegészítők felszerelése szempontjából többfélék lehetnek, mint hagyományos, picatinny szerelékes, RAS/RIS, KeyMod, MLok és specializált megoldás.

Első (ajánlott) szervizelés/üzembe helyezés

Újonnan vásárolt fegyver esetén mindig ajánlott szakképzett, hozzáértő airsoft szerelőhöz elvinni a fegyvert, mert a gyári állapotok nem mindig teszik alkalmassá a replikát akár az azonnali, de főként a tartós használatra. Pénztárcakímélő megoldás!

Első markolat

Font grip - a fegyver előagyára szerelhető kiegészítő, mely a fegyver stabilabb fogását, valamint a fegyverrel történő tüzelési testhelyzet, oldal-váltást segíti elő.

Elsődleges fegyver

A replika, melyet a játék jelentős részében használni kívánsz. Jellemzően a nagyobb teljesítményű, vagy tárkapacitású fegyvereket nevezzük elsődlegesnek, melyek mellé oldalfegyvert, vagy kompaktabb, kisebb karabélyt viszel a játékba.

Elsütőbillentyű

A lövés előidézésére használt billentyű, köznyelven "ravasz"-nak nevezik. Te ne így hívd! ;)

Esemény szabály

A játék szabályait kiegészítő szabály, ami egy eseményhez kapcsolódik. (Pl: a játék területen a szervező által megszólaltatott kürtjelzés a szervezőtől mért bizonyos távolságon belül légicsapást jelent, melynek következménye azonnali visszaállás, bizonyos eszközök használatának tiltása.)

Eseménykapus visszaállás

Előre meghatározott játékeseménynek kell teljesülni ahhoz, hogy a kiállt játékosok újra játékba léphessenek. (Pl.: szektoros játék esetében egy új szektor megnyílása, kórház elfoglalása)

Eseménykeret

A játékmenetben eseményhez kötött cselekmények is lehetnek (pl.: egy láda kinyitásához előbb a kulcsot kell megszerezni, stb.).

Etikus viselkedés

Az airsoft alapértékei

  • tisztelet játékostársainkkal szemben,
  • az airsoft iránti alázat,
  • becsületes találat megadás.

AZ AIRSOFT EGY BECSÜLETEN ALAPULÓ HOBBI-SPORT, AZ ALAPÉRTÉKEK BETARTÁSA NÉLKÜL NINCS ÉRTELME AZ AIRSOFTNAK.

Úgy vegyél részt a játékon, ahogy te is elvárod a játékostársaidtól! Minden esetben törekedjünk észszerű, kulturált, becsületes módon viselkedni.