Válasszon nyelvet

#hashtagek

#airsoft
158 poszt
#arahse
124 poszt
#szu_airsoft
122 poszt
#BLSAirsoft
107 poszt
#blsjatekszervezes
105 poszt
#AirsoftMagazin
103 poszt
#arahseairsoft
103 poszt
#csiktorfoto
98 poszt
  Bejelentkezés

ASZ2023 Fogalomtár

 
Keresés a fogalomtárban
Fogalom Definíció
Ideiglenes visszaálló pont

Foglalható VÁP, a játékba lépés pontja a játéktéren, ami valamilyen esemény után válik elérhetővé. Ezen a ponton lehet újra játékba lépni, nincs szükség egészen a HQ-ig menni. A szervező egyéni döntése alapján támadható, vagy védett (nem támadható) objektum.

Időkapus visszaállás

A játékba lépés kizárólag bizonyos időközönként, vagy meghatározott időpontban lehetséges. (Pl.: minden 10. percben, vagy minden egész órában)

Időkeret

A játékmenetben időhöz kötött cselekmények is lehetnek (pl.: bomba élesítése után 10 perc áll rendelkezésre annak hatástalanítására). Jellemzően maga a játék is egy időkeretben zajlik.

Inaktív játékos

A játékmenetben inaktív státuszú játékosnak törekednie kell arra, hogy minimális befolyása legyen a játékmenetre, abban döntéseivel és cselekedeteivel ne vegyen részt, valamint a játék eseményei ne hassanak rá, tehát ne akadályozza a többi játékost a lövésben, mozgásban. (Pl.: Kiálló-, kiállt- vagy zárt területen áthaladó-, játéktéren kívül tartózkodó játékosok).

Infra lámpa

Szabad szemmel nem látható infravörös fénysugár, nagyobb terület sötétben történő megvilágítására alkalmas. Éjjellátón keresztül látható.

Infra lézer

(IR) szabad szemmel nem látható koncentrált fénysugár. Csak éjjellátón keresztül látható, célmegjelölő. Látásra káros hatású, ezért használata fő szabály szerint TILOS!

Ismétlőfegyver

Olyan zárdugattyús airsoft fegyver amit minden lövés előtt kézi erővel tűzkész állapotba fel kell húzni.