#hashtagek

#arahse
117 poszt
#airsoft
107 poszt
#szu_airsoft
100 poszt
#arahseairsoft
96 poszt
#csypanther
88 poszt
#BLSAirsoft
78 poszt
  Bejelentkezés

ASZ2023 Fogalomtár

 
Keresés a fogalomtárban
Fogalom Definíció
Félautomata

Csak egyes lövés leadására képes airsoft fegyver, illetve tüzelési mód. Egy elsütés hatására egy darab BB hagyja el a csövet. A Binary nem egyeslövés!

Felvarró

Patch - azonosítási céllal készült ruházati kiegészítő. Általában név, egység, rendfokozat, beosztás szerepel rajta. Egyedi változata a morale patch, ami nem tartalmaz lényeges információt, többnyire divat, valami kifejezése a célja - vicces kép, szöveg. Tiltott jelképek viselése tilos!

Flat-Hop

Egy hopup működési elv, amely során gyakran a hop gumi belül hosszab sik felületen érintkezik a  BB-vel, a hop egységben lévő lenyomó hosszúkás formájú.

FPS

Feet Per Second - csőtorkolati sebesség, mely láb/ másodpercben fejezi ki a kilőtt lövedék csőtorkolati sebességét. Klasszikus mérésnél ez az érték határozza meg a fegyver besorolási kategóriáit és a korlátozásokat, valamint az egyes fegyverek paramétereinél is ez az érték kerül feltűntetésre.

Füstgránát

A csapatmozgásokat és harci tevékenységeket elrejtő álcázó füst vagy füstfüggöny előidézéshez használt gránát. Használata tűzveszély és egyéb veszélyek miatt minden esetben csak a szervező előzetes engedélye és szabályai szerint lehetséges. Sérült, nem hitelesített forrásból származó füstgránát alkalmazása kifejezetten nem javasolt. Mindig törekedj a füstgránát biztonságos, felelősségteljes használatára!