Válasszon nyelvet

#hashtagek

#airsoft
158 poszt
#arahse
124 poszt
#szu_airsoft
122 poszt
#BLSAirsoft
107 poszt
#blsjatekszervezes
105 poszt
#arahseairsoft
103 poszt
#AirsoftMagazin
103 poszt
#csiktorfoto
98 poszt
  Bejelentkezés

ASZ2023 Fogalomtár

 
Keresés a fogalomtárban
Fogalom Definíció
DM

Deathmatch. Olyan játékmód amikor az egyetlen cél minél több ellenfél kiiktatása.
Általában korlátozott a körök ideje vagy a találatok száma.
A legtöbb találatot elérő játékos győz. 

DMR

(Designated Marksman Rifle) olyan elektromos vagy gáz működtetésű öntöltő replika, melynek torkolati energiája meghaladja 1,5 Joule -t (0.20 BB-vel 400 FPS), de legfeljebb 2,5 Joule -t (0.20 BB-vel 520 FPS) lehet. Optikai célzást segítő eszközzel felszerelt (távcső, ACOG, vagy red dot magnifier-rel). Kizárólag egyes lövés leadására lehet képes. Ennél a kategóriánál a biztonságos használat érdekében a minimális rálövési távolság 20 méter és mellé a másodlagos fegyver használata kötelező!

Dobatás

Az ellenfél játékos hangos felszólítással történő lefegyverzése. Találattal azonosan minősül. Olyan helyzetekben használandó, ahol a lövés leadása nélkül is elérhető a lefegyverzés, valamint ahol biztonsági szempontok indokolják (fentről, lentről 90 fokban). Nyílt területeken jellemzően hátulról történhet, épületben oldalról is. A dobatás mindig a dobató felelőssége. A dobatott döntése, hogy él a lehetőséggel, vagy felveszi a küzdelmet, bevállalja a találat lehetőségét.

Dresszkód

Adott játékon kötelezően előírt ruha és felszerelés viselet. Maradéktalan betartása minden esetben kötelező.

Szinonímák - dress-code, dresscode, dress code
Drop Zone

Ledobási pont, vagy belépési pont nem feltétlenül azonos a játékba lépési ponttal. Már aktív státuszú játékosok is beléphetnek a játéktérre ezen a ponton. Legtöbbször valamilyen járműből (többnyire helikoptert, repülőt, stb. imitáló) lehet a játéktér valamely pontján kiszállva bekapcsolódni az ott folyó eseményekbe. Többnyire az odajutás védett módon történik, külső hatásra nem változhat meg a játékosok státusza.

Dummy

Funkció nélküli, az eredeti eszközre megtévesztésig hasonlító eszköz (pl. gránát, rádió, éjjellátó, stb.) kategóriája.