Válasszon nyelvet

#hashtagek

#airsoft
158 poszt
#arahse
124 poszt
#szu_airsoft
122 poszt
#BLSAirsoft
107 poszt
#blsjatekszervezes
105 poszt
#AirsoftMagazin
103 poszt
#arahseairsoft
103 poszt
#csiktorfoto
98 poszt
  Bejelentkezés

ASZ2023 Fogalomtár

 
Keresés a fogalomtárban
Fogalom Definíció
Játék kezdés

A játékmenet első "éles" eseménye, amikor mindenki a szabályoknak megfelelően megkezdi a játékot.

Játék vége

Játék lefújása, a játékmenet utolsó mozzanata, amikor mindenki a szabályoknak megfelelően befejezi a játékot. Innentől kezdve nem lőhetnek a játékosok egymásra. Játék vége lehet tervezett vagy egy esemény által kiváltott lezárás. A játék vége nem jelent felmentést a biztonsági szabályok betartása alól. (pl: kötelező szemvédelem)

Játékalkalmassági vizsgálat

A játékba lépés előtt minden esetben szükség van a játékosok és felszerelésük játékra alkalmas állapotának ellenőrzésére. Ez jellemzően egybeeshet a fegyver energiájának mérésével. A vizsgálat a szabályozott szerepkörök betöltésének ellenőrzéséből, esetleg az elvárt felszerelés meglétének, befolyásoltság és játékra alkalmas állapot felméréséből áll.

Játékos

A játéktéren tartózkodó személyek, akik a szabályrendszerben foglaltak szerinti játékot folytatnak.

Játékosok minimum életkora

A betöltött 16-ik életév - kivételt képezhet a folyamatos és közvetlen felnőtt felügyelet alatt álló, külön fiataloknak szervezett esemény, tábor, rendezvény.

Játékra alkalmas állapot

Minden egyéni egészségügyi-testi-, mentális- és emocionális- (lelki, szellemi, érzelmi, stb.) állapot azon tartománya, amiben a játékos károsodás és károkozás nélkül terhelhető. 

Játékszabály

Az airsoft játéknak, rendezvénynek keretet adó szabályok összessége, mely megszegése akár a játékból történő kizárást is eredményezheti.

Játéktér

A pálya azon része, ahol maga a játék zajlik.

Joule-Creep

Fizikai jelenség, melynek során megfigyelhető, hogy a nehezebb BB nagyobb energiát ad le / vesz fel. Adott esetben akár a replika nem megfelelőségét/játékba engedését is eredményezheti a kronózás során.

Joule, J

A kilőtt lövedék mozgási energiájának mértékegysége.