Válasszon nyelvet

#hashtagek

#arahse
123 poszt
#airsoft
114 poszt
#szu_airsoft
110 poszt
#arahseairsoft
102 poszt
#csypanther
88 poszt
#BLSAirsoft
86 poszt
  Bejelentkezés

Naptár napválasztó

április   2024
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Operation Nova Six

139 / 160 | 2024-03-09 10:00:00 - 2024-03-09 22:00:00 | Csévharaszt 51.körzet

Nova SIX 1.

Regisztrálni itt:

https://airsoftarena.hu/operation-nova-six/

 

@ CSÉVHARASZT 51. KÖRZET – 2024.03.09

 

10.00-22.00-ig

 

Pálya GPS koordinátája: https://goo.gl/maps/tUFV7nkwpEXx2Nea6 

 

TÖRTÉNET, FELADATOK:

 

2023-ban egy keményvonalas poszt szovjet radikális csoport puccsot hajt végre Szibéria területén azzal a céllal, hogy kiszabadítsa eszmei vezetőjüket Nikita Dragovichot, akit még 1968-ban a CIA különleges bevetési egysége fogott el, és zárt egy titkos alaszkai létesítménybe.

 

Dragovich kiszabadul, harcosokat és követőket toboroz maga mellé és egészen Vietnamig jut, ahol Hue City-t bevéve az általa építtetett korábbi titkos alagútrendszerét feltárva megszerzi az ott fejlesztett Nova 6 (Nova Six) megnevezésű kíméletlen idegmérget. Dragovich orosz zsoldosokat (PMC) bérel fel, hogy Hue Cityből, Kínát megkerülve Oroszország területére szállítsák és kísérjék őt és a halálos ideggáz-készletét.

 

A CIA tudomást szerez Dragovich tervéről és fedett, különleges SOG egységeket küld a térségbe, hogy megakadályozza Dragovichot és a követőit végső tervük végrehajtásában, hogy amerikai támadásnak álcázott halálos csapást mérjenek Oroszország területére, kirobbantva ezzel a harmadik világháborút.

 

A SOG alakulat Laosz légterében sikeresen beméri és lelövi Dragovich szállítógépeit, melyek közül 3, rajta jelentős számú katonával és fanatikus követővel, valamint Nova Six idegméreggel a fedélzetén sikeresen hajt végre kényszerleszállást a laoszi dzsungelben, bár a rakomány egy része szétszóródik egy óriási területen.

 

A SOG alakulatnak nem marad választása. Egyetlen feladatuk marad; nehezített, ellenséges terepen beszivárogni a laoszi dzsungelbe, felkutatni Dragovichot és követőit, valamint a Nova Six idegméreg készleteket és véglegesen kivonni valamennyit a forgalomból. Mivel fedett küldetést hajtanak végre, ezért nincs kegyelem, nincs fogolyejtés, nem maradhatnak elvarratlan szálak.

 

Dragovich és követői eközben várják a kimentésükre induló orosz PMC csapatot és a dzsungelben állomásozó szintén poszt szovjet laoszi hadsereg segítségét kérik a szétszóródott rakomány felkutatására és védelmére.

 

HARCOLÓ OLDALAK:

 

CIA SOG alakulat: beszivárogni a laoszi dzsungelbe, felkutatni Dragovichot és követőit, valamint a Nova Six idegméreg készleteket és véglegesen kivonni valamennyit a forgalomból. Felderítés, célmegjelölés, a rakomány és az előretolt ideiglenes posztok megsemmisítése, felrobbantása tűzszerész segítségével. A cél: Dragovichnak…. meg… kell… halnia!

 

Dragovich követői (civilek) és orosz zsoldosok (PMC): Dragovich személyi védelme, a rakomány felkutatása és biztosítása, elszállításának megszervezése. Hithű, fanatikus, szélsőségesen idealista civilek és kegyetlen, mindenre elszánt zsoldosok, akik meggyőződésük miatt képesek bármire, akár még öngyilkos akciókra is, csak hogy megvédjék vezérüket és a mestertervét.

 

Laoszi katonák: Helyi, gyéren felszerelt hadsereg, akik a helyismeretüket kihasználva számos csapdával és telepített IED-vel segítik és védelmezik Dragovichot és követőit.

 

DRESSCODE:

 

Dresscode/Dragovich követői és PMC:

 

- Modern, civil, vagy PMC öltözet. A lényeg, hogy ne katonának nézzél ki! Farmer, kockásing, vagy világos (tan, coyote, drapp) felső, világos (tan, coyote, drapp) baseball sapka, vagy zöld (OD) nadrág, fekete/sötét (fekete, sötétkék) felső, fekete/sötét (fekete, sötétkék) baseball sapka! Kevert ruházat, alul katonai, felül civil is engedélyezett, de csak alul lehet katonai! Sisak viselése ezen az oldalon tilos!

 

Dresscode/Laoszi hadsereg

 

- Egyszínű katonai öltözet engedélyezett. Boonie kalap, baseball sapka szintén csak egyszínű lehet! Sisak viselése ezen az oldalon tilos!

 

Dresscode CIA SOG alakulat oldal:

 

- Minden modern katonai terepszínű minta engedélyezett. Egyszínű, vagy civil/PMC ruházat ezen az oldalon tilos!!! 

 

Mellény/málha lehet egyszínű, valamint az oldalon engedélyezett ruházatokkal megegyező mintázat. Sisak, boonie, baseball sapka engedélyezett, de csak az oldalon engedélyezett ruházatokkal megegyező mintázatú! Tehát multicam felszereléshez multicam fejfedő! Természetesen bármilyen típusú sisakot lehet használni, a ruházattal egyező huzattal! Tehát Multicamhez egyszínű fekete nem jó. Amennyiben a huzat alól kilóg valamennyi egyéb szín, az nem probléma.

 

Dresscode Sniper: 

 

– Dragovich követői és PMC oldalon: Ghillie viselése tilos.

 

- Laoszi katona oldalon: Ghillie viselése engedélyezett, de jól látható helyen piros szalagot kell elhelyezni. (lábon, lövőkaron).

 

- CIA SOG alakulat oldalon: Modern ghillie engedélyezett!

 

Arra kérünk mindenkit, hogy próbáljatok meg egységes ruházatban - ruha, mellény, technikai kiegészítők, fejfedők - megjelenni.

 

HELYSZÍN:

 

Csévharaszt 51. körzet.

 

JÁTÉK BESOROLÁSA:

 

Katonai harcászati szimuláció.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ:

 

5500-Ft, ami a helyszínen fizetendő. Helyszínen kártyával illetve készpénzzel is tudtok fizetni. 

 

JOGI MEGFELELÉS:

 

A Szabályzat (kiírás), az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF), az Adatkezelési Tájékoztató, valamint minden kapcsolódó szabályzó a regisztrációnál megtalálható lesz.

 

Akinek bármilyen ismert egészségügyi problémája, (gyógyszer) allergiája van, azt saját felelősségére, kifejezett hozzájárulásával kérjük, hogy jelezze a szervezőnél. A jó játék élménynél és az etikus viselkedésnél csak a biztonságotok és az egészségetek fontosabb, ezért kérjük jelezd, az információt diszkréten, a hatályos jogszabályok betartása mellett kezeljük, de jó, ha tudunk róla. A játék végével pedig "kiselefánt módra" elfelejtjük, azt nem kezeljük tovább, harmadik fél részére pedig nem adjuk át.

 

ALAPÉRTÉKEK:

 

Az Airsoft becsület játék! Mindkét oldal a saját és a másik fél számára korrekten járjon el találat megadásokkal kapcsolatban. Játszani jöttök, élményekért, kikapcsolni, szórakozni, nem nyerni! 

 

A találatmegadás és az etikus viselkedés alapérték a játékon is az érkezéstől a távozásig. Ha valaki etikátlanul, sportszerűtlenül viselkedik, másokkal veszekszik fenntartjuk a jogot, hogy hazaküldjünk, súlyos esetben, mérlegelést követően a továbbiakban általunk rendezett játékokon sem vehet részt.

 

KÖTELEZŐ:

 

Védőszemüveg, narancs színű találatjelző, rádió, dresscode és az etikus viselkedés maradéktalan betartása.

 

JÁTÉKRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK:

 

A játék során a játék marshallok, valamint a trustyk utasításait maradéktalanul be kell tartani! Amennyiben ellenőrzésre szólít magához, annak eleget kell tenni! Azt a játékost, aki valótlan adatokat adna meg vagy vitába kezd egy döntéssel kapcsolatban, azonnal kizárjuk a játékból!!! Az ellenőrzés során a marshall vizsgálhatja a replika erősségét, a játékosnál megtalálható tárak kapacitását, a ruházatban van-e elrejtve tiltott plusz BB vagy Green gas, Co2 patron stb.

 

KORHATÁR:

 

Betöltött 16 évtől várjuk elhivatott játékosokat azzal, hogy a 16 és 18 év közötti játékosoknak szülői nyilatkozatot kell leadnia, mely a https://airsoftarena.hu/szabalyzat/ linken elérhető Szabályzat utolsó oldaláról letölthető.

 

MEDIC:

 

Minden harcoló alakulatban kötelező dedikált Medic! A Medic MAGÁT KEZELHETI, DE HANGOSAN TÁRSÁT ODA KELL HÍVNIA SEGÍTENI! Továbbá saját harcoló oldalán bárkinek, tehát más baráti játékosnak nyújthat segítséget!

 

Medicelés:

Az első találatot minden játékos maga látja el - minimum 30 mp! A találat zavartalan ellátásáért fedezékbe kúszhat. Amennyiben a "menekülés" során újabb találat éri, azt már csak Medic láthatja el! Harmadik találat esetén a kivérzési idő leteltével kiáll. 

 

Sikeres első találat ellátást követően a második találat esetén a sérülést csak Medic láthatja el, ami minimum 1 percig kell tartson. Ez alatt az ellátott személy nem játszik és a medic sem! Amennyiben mégis kénytelen a Medic játékba lépni, az ellátást újra kell kezdeni! Két medicelést követően, a harmadik találat esetén raj szintű visszaállást kell végrehajtani a kivérzési idő letelte után. 

 

Késelés, gránát, akna, bomba találat során (ezeket a találatokat nem lehet medicelni!) a találatot kapott játékos/raj 10 perces kivérzési idő után indulhat el a HQ irányába. Igen! Amennyiben egy rajból egy személyt sikeresen megkéseltek vagy felrobbantottak, a raj többi épen maradt tagjának maximum 10 perce (kivérzési idő) van még játszani, utána RAJ SZINTŰ VISSZAÁLLÁS VAN! Tehát ha megkéseltél valakit az ellenfél rajából, automatikusan nem kell azonnal visszaállnia a többi játékosnak is!

 

Találatot hangos, határozott felkiáltással (megvolt, szép volt, bravo, hiiiit) jelezni kell! + narancs színű kendővel, sapkával, bármi látható helyre történő felhelyezése kötelező. Ha nem teszed fel, vagy nem látják, lőni fognak!

 

Sebesültet fedezékként használni tilos és etikátlan!

 

KÉSELÉS

 

Csak gumikéssel lehet végrehajtani, mellkason egy keresztet imitálva, vagy pedig nyakhoz érinteni. Nem szúrunk, ütünk, valamint nem dobjuk a játék kést a másik felé!!! Akit megkéseltek, nem jelzi hangosan, hogy elhalálozott, 10 perces kivérzési idő után jelez csapattársainak!

 

VISSZAÁLLÁS:

 

A HQ-ra való beérkezés és újratárazás után, de minimum 15 percet követően.

 

RÁDIÓ HASZNÁLATA:

 

Minden raj a saját oldalparancsnokával lesz kapcsolatban!

 

Dragovich oldala: PMR 2-3-4; 

 

CIA SOG alakulat: PMR 5-6-7 kiosztás. 

 

Bármi probléma merülne fel, úgy az OldalPK egyeztet a szervezővel az 1-es PMR csatornán!!!

 

Játék során nem lehet lehallgatni másik oldal rádiózását!

 

REPLIKÁK BESOROLÁSA:

 

MASZ 2015 az irányadó.

 

CHRONO:

 

Joule alapján fogunk mérni! (Karabély- pisztoly 1.5 Joule, DMR - 2.4 Joule, Sniper 3.3 Joule maximális érték saját BB-vel mérve).

 

TÁRAZÁS:

 

Kizárólag a HQ-n, visszaállást követően.

 

TÁRAK, BIRTOKOLHATÓ BB-K SZÁMA:

 

MIDCAP, Low-realcap tár engedélyezett!

 

Hicap illetve motoros tár tilos!!!- kivéve támogató géppuskához.

 

Az alábbi BB limitet javasoljuk a problémák és a viták megelőzése érdekében. Ha betartod, azt megköszönjük.

 

Lövészek (assault): maximum 100 BB/ tár!!! - összesen 600 BB

 

DMR: maximum 50 BB/ tár - összesen 300 BB

 

Sniper: maximum 40 BB/ tár - összesen 200 BB

 

Támogató géppuska: összesen 2000 BB/ rakasz, összesen 2 rakasz lehet nála!!! Karabély motoros tárral, vagy Hi-Cap tárral nem minősül támogató fegyvernek!

 

MÁSODLAGOS replika összesen 2 db tár, max 30 BB/ tár!

 

Sokan kérdeztétek, hány fegyvert vihetsz magaddal, menet közben át lehet-e szerelkezni pl.: sniper majd assault... mindent lehet! Amennyiben bírod, egyszere mindent IS vihetsz magaddal a szabályozások figyelembevételével!

 

ESTI JÁTÉK:

 

Tracer vagy villantás, torkolat imitáció kötelező! EZ MINDEN REPLIKÁRA VONATKOZIK, PISZTOLYRA IS! Az esti játékban CSAK EGYES LÖVÉS játszik, valamint MAXIMUM 1.5 Joule vagy az alatti replikák. 

 

Éjjellátó, hőkamera szintén alkalmazható! 

 

Kötelező piros találat jelző lámpa, lightstick, kerékpár lámpa, bármi, ami pirosan megvilágít és a másik félnek jelzést ad, hogy nem vagy játékban vagy várod a medicet.

 

Esti játékon is figyeljetek a találat megadásra, mert a mai hőkamerák és digitális éjellátók nem csak látják, hanem fel is veszik, ha valaki nem adja meg a találatot. A trustyknál is van. Ne legyen ebből sem probléma. 

 

GRÁNÁTOK, PIROTECHNIKA:

 

Piro gránát, füstbomba időjárási viszonyoktól függően használhatóak előzetes bemutatást követően!!!

 

Thunder B, gumitalpas, BB szórós minden fajtája használható azzal, hogy ha műanyag (hasadó) héjast használtál, akkor használat után a műanyag (hasadó) héjat ne dobd el, hanem a szemétkosárba dobd ki!!!

 

Hanggránát 5 méteres sugarú körben pusztít - fedezék szélétől 1 méteres sugarú körben is!!! BB szóró gránát esetében csak a BB találat esetén! Gépjárművet a 40 mm, claymore, valamint az engedélyezett gránátok tudják felrobbantani, megállítani!

 

TAG Innovation Reaper 40mm granyó is használható, annyi megkötéssel, hogy közvetlen emberre nem lőhetsz vele (tehát: csak gépkocsikra, épületekre), valamint csak nappal használhatod! Szervezőnek előzetesen be kell mutatni!

 

A játék során rengeteg, általunk telepített pirotechnika kerül felhasználásra. Amennyiben valamelyik elműködtetésre kerül, a közelében 15 m sugarú körben minden játékos sérül! Ki fogunk adni technikát, erre kiképzett rajoknak. Ezeket a technikákat szintén előre - útvonalon, bázison, meghatározott feladatok elősegítésére - fel tudják majd használni! 

 

AZ ALÁBBI IDŐREND LESZ ÉRVÉNYBEN:

 

Beléptetés, regisztráció 10:00-11:00

 

Pakolás, chrono 10:00-11:30 (Karabély- pisztoly 1.5 Joule, Dmr - 2.4 Joule, Sniper 3.3 Joule maximális érték saját BB-vel mérve)

 

Eligazítás 11:30-11:45

 

Nappali játékrész 11:30-18:00

 

Esti átszerelés és játék: napszaktól függően ~18.00-22.00-ig (Az esti játék opcionális).

 

Kapuzárás 23:00

Esemény információ

Esemény kezdete 2024-03-09 10:00
Esemény vége 2024-03-09 22:00
Kapacitás 160
Regisztrált 139 [Lista]
Helyek 21
Egyszemélyes ár 5500
Létrehozta Okrutay Zsolt / Airsoft Aréna
Helyszín Csévharaszt 51.körzet

Kérlek lépj be, vagy regisztrálj hogy jelentkezhess az eseményre!

Helyszín térkép